16-04-2019 | Werkgroep Onderwijs

Gezamenlijke sportdag basisscholen Wilbertoord en Sint Hubert

Sinds 2017 werken basisschool "De Klimop" in Wilbertoord en basisschool "De Schare" in Sint Hubert nauw samen. De scholen werken volgens het UNIT-onderwijs waar leren van, met en door elkaar een succes blijkt te zijn.

Dit jaar is er voor de tweede keer een gezamenlijke sportdag georganiseerd, welke op sportpark “'t Breexsel” in Sint Hubert plaatsvond. De kinderen hebben heerlijk samen gespeeld en gesport. Voor unit 1 was er een spellen circuit en voor unit 2 waren er allerlei activiteiten als blind volleybal, tweelingvoetbal, atletiek, maar ook een heus expeditie-robinson spel. Na een heerlijke lunch, verzorgd door de landelijke organisatie van de Koningsspelen met hulp van ouders en oma's, konden er clinics worden gevolgd. Zo konden de kinderen kiezen uit een obstacle run, een fietsclinic, taekwondo en streetdance.

Er werd volop genoten van deze gezamenlijke Koningsspelen. Sommige kinderen kennen elkaar al van het voetballen bij DWSH, anderen herkenden de kinderen van vorig jaar of van andere activiteiten. Sommige maakten voor het eerst kennis met elkaar en zo zijn er weer nieuwe vriendschappen ontstaan. Kortom een erg geslaagde en actieve dag! Ook natuurlijk dankzij de hulp van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van Peelraam, de werkgroep Koningsspelen en alle vrijwilligers.