22-11-2020 | Werkgroep Bouwteam kernen CV

Praat mee over de gemeente Land van Cuijk

Het is zover! De kans voor alle inwoners van de toekomstige gemeente Land van Cuijk om mee te praten. Wat vind jij belangrijk in jouw dorp? En hoe wil je met de gemeente samenwerken om jouw ideeën te realiseren? Doe mee en laat het hen weten!

Zodra het weer mogelijk is, zet de gemeente het gesprek voort tijdens bijeenkomsten. De input die nu via deze enquête geleverd wordt, is hier een belangrijk onderdeel van. Ook worden de resultaten gebruikt voor het inrichten van de nieuwe gemeentelijke organisatie.

De afgelopen tijd hebben veel inwoners verteld waarom zij het belangrijk vinden om mee te praten. En dat is mooi, want we zijn straks met z’n allen inwoners van de gemeente Land van Cuijk, dus ieders mening telt!

Burgemeester Antoine Walraven van de gemeente Mill en Sint Hubert: “We hebben gekozen om samen een grotere gemeente te vormen, omdat deze grootte ons meer slagkracht geeft. Maar vanaf het begin hebben we ook gezegd: we doen het op zo’n manier, dat de 29 dorpen centraal staan en we dicht bij onze inwoners blijven”.

Wethouder Bouke de Bruin, gemeente Boxmeer: “En dat betekent ook ruimte geven aan alle goede energie die er in dorpen en inwoners zit. We willen de nieuwe gemeente zo inrichten, dat er een goed klimaat is voor initiatieven van dorpen, verenigingen en individuele inwoners”. 

Als je meedoet aan deze enquête maak je natuurlijk ook kans op mooie gemeente Land van Cuijk-prijzen. Eind december worden de prijswinnaars bekend gemaakt. 

De enquete kan ingevuld worden via de website www.gemeentelandvancuijk.nl.