Werkgroep Sint Hubert Kumt Los

Enthousiaste werkgroep geeft Sint Hubert de lentekriebels! in het 2e weekend van mei vindt de eerste editie van Sint Hubert kumt los plaats. Een nieuw evenement in de regio die bedacht is naar aanleiding van een ingevulde enquête door een grote groep inwoners die uitkijkt naar iets nieuws. Organisatie : Miquel, Annet, Han, Tinie, Lia, Yvonne, Wilma, Sjors, Teun en Pieter.

Werkgroep Leden

Ontstaan werkgroep

Afgelopen najaar heeft de Dorpsraad van Sint Hubert een enquête verspreid met de vraag wat de ervaring van de inwoners was over de huidige opzet van de kermis en hoe ze in de toekomst de verdere invulling hiervan zien. Daaruit kwam naar voren dat 75% van de inwoners de voorkeur had om zelf een 'kermis’ te organiseren, omdat er veel ideeën waren over hoe we dit op een andere manier konden invullen. Naar aanleiding van deze enquête zijn 10 vrijwilligers opgestaan om deze kar te trekken. Sinds oktober komen we een aantal keer per maand bij elkaar in gemeenschapshuis de Jachthoorn waar de plannen uitgewerkt worden. Dit bijzondere feest is een keerpunt voor onze gemeenschap, aangezien het de eerste keer is dat we de traditionele kermis vervangen door een dorpsfeest met kermis elementen. Met diverse achtergrond in studie of werkervaring maakt het dat de groep unieke talenten bij elkaar heeft weten te brengen. Zo is Sjors de kartrekker in het regelen en opstellen van de attracties, maakt Teun de plattegronden gereed voor de vergunning en stellen Lia & Wilma het draaiboek op. Wil je je nog aanmelden als vrijwilliger? Dan vindt Annet een geschikte rol voor je, zodat niemand iets tekortkomt tijdens het evenement. De energie spat ervan af en we kijken uit naar het tweede weekend van mei!

Locatie evenement

Tijdens het 3-daagse evenement bent u op ieder moment welkom op het Nel Neul Plein, waarbij er geen entree gevraagd wordt. Het Nel Neul Plein is te vinden tussen het Kerkpad en de Lange Schoolstraat. Daar zult u bij binnenkomst ontvangen worden door onze vrijwilligers die u zullen voorzien van een leeftijdsbandje en een recyclemunt. Op het evenemententerrein zullen diverse attracties te vinden zijn voor zowel de allerkleinsten als de jongere jeugd. Tevens is er een open overkapping met podium waarbij op vrijdag- en zaterdagavond divers muzikaal vermaak is. Op zondag vind je op het podium vanaf aanvang van het programma om 13.30 uur de diverse lokale artiesten, zoals 't Mekkert, Keep on Movin’ en Toeternietoe. Verdere invulling van het programma volgt binnenkort. Het initiatief wordt gedragen door de Stichting Ontdek Mill, die zich inzet voor de bevordering van de leefbaarheid en verbondenheid binnen ons dorp.

 Organisatie : Miquel, Annet, Han, Tinie, Lia, Yvonne, Wilma, Sjors, Teun en Pieter.

 

Laatste Sint Hubert Kumt Los nieuws

07-06-2024 | Werkgroep Sint Hubert Kumt Los

“Nel Neul plein” weer voorzien van naambord door organisatie Sint Hubert kumt los!

  De organisatie van “Sint Hubert kumt los” kan terugkijken op een prachtig...